ISO 16890 uusi suodatin luokitus vuodesta 2018. PM1. PM2.5 & PM10
Mekaaniset suodattimet koostuvat kasveista tai keinotekoisesti saadusta mineraalikuitujen ”pienestä patjasta”, jonka läpi ilma kulkee. HEPA (High Efficiency Particulate Air Filter) on luokiteltu niiden suuremman tai pienemmän hiukkasten pidätyskyvyn mukaan, ja ne pystyvät tukkimaan punkkeihinsa ulosteet, siitepölyt, bakteerit ja kaikki korkeammat hiukkaset, joiden halkaisija on suurempi kuin niiden vähimmäissuodattimen pituus. , joka on keskimäärin 0,3 – 0,9 mikronia (siitepölyn koko voi vaihdella 5 – 250 mikronia, kun taas viruksen koko voi vaihdella välillä 10 nm – 700 nm).
Niiden suorituskyky on suoraan verrannollinen energiankulutukseen, ja laskun kustannukset kasvavat, kun se lisää ajan myötä laskeutuvien epäpuhtauksien esiintymistä. Niiden pinnoilla näemme asteittaista biologista lisääntymistä, mikä tarkoittaa mikro-organismien kehittymistä, jotka ovat vaarassa levitä ympäristöön. Lopuksi tämäntyyppisiin suodattimiin liittyy usein vaihto- ja hävityskustannuksia (itse asiassa on myrkyllisiä vaarallisia jätteitä, jotka on hävitettävä vaarallisena jätteenä). Yhteenvetona voidaan todeta, että uuden mekaanisen suodatinsukupolven (luokat G, E ja F) suorituskyky on erittäin hyvä suodatuksen alkuvaiheessa ja laskee sen jälkeen huomattavasti, kun suodatin saavuttaa maksimihiukkaspitoisuuden. Siksi ne on vaihdettava uusiin suodattimiin, jotka varmistavat aluksi hyvän suodatustehokkuuden.
MEKAANINEN SUODATIN SÄHKÖSTAATISELLA VARAUKSELLA
Sähköstaattisten suodatusjärjestelmien tekniikassa on sähköstaattinen vaikutus, kun saastuttavan hiukkasen (pöly, savu, kuidut jne.) pinnalla on sähkövarauksia (positiivisia ja/tai negatiivisia), jotka tekevät sen kiinnittyvät toiseen pintaan (suodattimen kuitu, seinät, verhot, television ja kannettavan tietokoneen näyttö jne.) samalla, mutta vastakkaisella varauksella. Jos hiukkasmassa on riittävän pieni, sen pinnalla oleva sähkövaraus saa sen tarttumaan toiseen vastakkaiseen sähkövaraukseen, joka on patjan suodattimen pinnalla.
Kun tätä ilmiötä tehostetaan keinotekoisesti, sähköstaattisesti varaamalla suodattimen kuituja, saadaan ”passiivinen sähköstaattinen suodatin”, joka toimiakseen hyvin on valmistettava erittäin korkean sähkövastuksen kuiduista, kuten esimerkiksi suorakaiteen muotoisista muovikuiduista. Sen negatiivinen puoli on, että pelkkä saastuttavien hiukkasten kerääntyminen suodatinkuituihin vähentää välittömästi saastumisen torjuntakykyä.
Lisäksi, jos ympäristö on erityisen kostea, ilman sisältämä vesi tiivistyy kuitujen pinnalle ja poistaa ne erittäin lyhyessä ajassa jokaisella sähkövarauksella, jolloin tuote muuttuu yksinkertaiseksi mekaaniseksi seulasuodattimeksi. Tämän ongelman ratkaisemiseksi luotiin ns. ”puskuri”-suodatusjärjestelmät, joissa suodatusvälineet upotetaan sähkökenttään, joka ylläpitää vetovoimaa ja epäpuhtauksien pidättymistä. Negatiivinen puoli on toiminnassa, alkaen siitä, että se riippuu suodatinpatjasta (ns. puskuri), joka, vaikka se olisi sähköstaattisesti varautunut, esittää samat haitat kuin mekaanisissa suodattimissa.
SÄHKÖSTAATTINEN SUODATIN AKTIIVISILLA
LEVYILLÄ Expansion Electronic elektrostaattinen suodatin (elektroninen suodatin) on valmistettu sähköstaattisesti varautuneista aktiivisista alumiinilevyistä.
Se koostuu puhdistuskäsittelyjärjestelmästä, joka mahdollistaa saastuttavien aineiden, jotka voivat olla joko kiinteässä tilassa (pöly) ja kaasumaisia (öljyhöyryt), erottamisen sisääntulevasta ilmavirrasta. Järjestelmä mahdollistaa emissioelektrodien ja keräyselektrodien välisen potentiaalieron ansiosta epäpuhtauksien erottamisen kaasusta, joka virtaa elektrodien läpi: tällä tavalla ilmassa suspendoituneet hiukkaset – niiden koosta riippumatta – varautuvat sähköisesti. seurausta sähkökentän syntymisestä emissioelektrodien ansiosta. Tämä kenttä synnyttää hiukkasten ionisaation, joka keräyskentän läpi mahdollistaa ionien ja epäpuhtauksien törmäyksen. Näille aineille se luovutetaan, osa ionien sähkövarauksesta, mikä aiheuttaa saasteiden saostumisen, jotka vangitsevat ja pidättävät talteenottolevyt. Lopputuloksena on täysin puhdistettu ilma kaikista saasteista ja ennen kaikkea mistä tahansa saastuttavasta ulottuvuudesta.
FE SYSTEM -sähkösuodatin on varustettu erityisellä virransyöttöjärjestelmällä ja sähkösäädöllä, joka mahdollistaa sähköstaattisten varausten lisäämisen sekä saastuttavilla hiukkasilla että keräilypinnoilla. Käytännössä jännite (voltti) ja tuloksena oleva virta (mA) ionisoivat hiukkaset ja muodostavat suodattimen pinnoille (vastakohtaisesti ja sopivan sähköjännitteen alaisina) riittävän voimakkaan sähkökentän vangitakseen ne, aivan kuin ne olisivat vetäneet puoleensa hiukkasia. magneetti.
Niiden etuna on se, että ne pitävät erittäin tehokkaasti hiukkasia, kuituja ja biologisia aineita jopa halkaisijaltaan hyvin pieniä (<1 mikronit) eivätkä menetä suodatuskapasiteettia ajan myötä (kuten aina regeneroituna), vaikka epäpuhtaus kerääntyy suodattimeen. . Tehonkulutus on erittäin alhainen (noin 4,7 W / 1000 m3 ilmaa). Hyötysuhde pysyy vakiona koko käyttöjakson ajan, kun kennojen kesto on yhtä suuri kuin koneen käyttöikä. Suodattimien likaisuus ilmaistaan anturilla, jonka avulla voidaan ajoittaa määräaikaishuolto, jonka käyttäjä voi helposti suorittaa yksinkertaisella pesulla vedessä miedolla alumiinin pesuaineella.
ENERGIATEHOKKUUS
Energiajohtamisesta on viime vuosina tullut keskustelun aihe ja perustelu erittäin kiinnostavaksi. Ilmanvaihtojärjestelmissä ilmankäsittelyprosessi käsittelyyksikön kautta vaatii merkittävää energianhukkaa.
Jälkimmäisen kokonaismäärä riippuu painehäviöstä, joka on suoraan verrannollinen suodattimien hyötysuhdeluokkaan (ja siten tukostasoon) ja halutun laadun tasoon yksikön sisällä.
Mikä tahansa ”mekaaninen” ilmansuodatin, jonka tehokkuus riippuu pääasiassa mekaanisista häiriöilmiöistä kuljetettavien hiukkasten ja suodattavan kuitumatriisin välillä, kokee kuormitushäviöiden asteittaisen kasvun johtuen kerrostumien kertymisestä verrattuna ilmavirtaan poikittain. Esimerkiksi EN 779 -standardin mukaisen keskisuuren ja tehokkaan paperin F7-F8-luokan suodatin voidaan luonnehtia 100-150 Pa:n alkupainehäviöllä, joka voi nousta käyttöiän lopussa jopa 450 Pa:iin. . Nyt uuden EN ISO 16890 -sertifikaatin myötä suodattimen vaihto on odotettavissa, kun se saavuttaa 300 Pa ( KATSO LISÄÄ ).
Aktiiviset sähköstaattiset suodattimet sen sijaan ”hankaavat pois” ilmavirran vaikutuksesta suspensiossa olevat hiukkaset ja ne saostuvat risteyssuunnassa järjestetyille keräilylevyille. Tämän ominaisuuden ansiosta sähköstaattiset suodattimet tarjoavat erittäin pienet kuormitushäviöt, lähes vakiot normaalin käyttöiän aikana, mikä päättyy, kun kerrostuman paksuus alkaa häiritä sähkökenttää sen sijaan, että ne estäisivät ilman kulkeutumisen, kuten on ”mekaaniset” suodattimet. Expansion-Electronic sitoutuu käyttämään uusiutuvia ja kierrätettäviä materiaaleja 95-prosenttisesti ja säästämään ympäristöä pidemmän elinkaaren omaavien tuotteiden ansiosta. Tämä herättää kysymyksen, miksi et tavallisesti käytä sähköstaattisia suodattimia ilmankäsittelykoneissa.
TÄRKEÄ GERMISIDÄVAIKUTUS
Sähköstaattisella suodattimella on suuri bakteereita tuhoava teho, joita ei ole tavallisilla mekaanisilla suodattimilla. On tärkeää kiinnittää huomiota siihen tosiasiaan, että sähköstaattinen suodatin saa aikaan epäpuhtauksien inaktivoinnin, toisin kuin mekaaninen suodatus, joka ei takaa sitä ja luo pitkällä aikavälillä kokoelman eläviä kontaminantteja, jotka lisääntyvät ja muodostavat bakteeripesäkkeitä altistaen ympäristölle ja huoltomies, jolla on suuri tartuntariski. Kuten alla olevasta kuvasta näet, epäpuhtaudet voivat koonsa mukaan päästä kehomme sisään ja kuluttaa tiettyjä elimiä. Sähköstaattisten suodattimien avulla tämä ongelma eliminoituu, koska siitepöly, pölypunkit, sienet ja muut epäpuhtaudet, jotka siepataan ja inaktivoituvat, eivät pääse kehon sisään, ja siksi yksilön terveyden laatu paranee.
Berliinin Hygiene Institute of Berlin, joka on toiminut pitkään tutkimuksen, ilmanvaihdon, ympäristötekniikan, lääketieteen ja hygienian aloilla, on sertifioinut, että sähköstaattiset suodattimemme pystyvät poistamaan ilmasta hajaantuneet aerobakteerit, hiivat ja homeet. tehokkuustasolla, joka vaihtelee 98,53 prosentista 99,96 prosenttiin.
SERTIFIOINTI TEHOKKUUS
Expansion Electronic on kehittänyt ja jättänyt useita patentteja ja saanut tietyn määrän sertifikaatteja, joiden ansiosta olemme saavuttaneet suuren menestyksen ja suuren määrän kansainvälisiä palkintoja. Haluamme tunnustaa sitoutumisemme ja arvomme tuotteidemme sertifikaattien ja vaatimustenmukaisuuden kautta tarjotaksemme asiakkaillemme ehdotonta laatua ja tehokkuutta kaikille täydellisen luottamuksen takaamiseksi.
UNI 11254 -normi luokitteli aktiiviset sähköstaattiset suodattimet neljään suodatusasteeseen (A,B,C,D). Tässä normissa huomioitu tehokkuus on EM:n keskimääräinen tehokkuus DEHS-granulometriassa 0,4 μm:n hiukkaskoolla. Tehokas vertailu mekaaniseen suodattimeen ei ole mahdollista, koska jälkimmäisen hyötysuhdeluokat huomioivat:
a) suodattimen keskimääräiset suodatustehot suodattimen käyttöiän aikana, jotka eivät ole vakioita, vaan lisääntyvät suodattimen 0,4 μm:n (vanha) jauhekyllästymisen myötä. luokka F, EN 779).
b) pienin suodatusteho 0,3 μm:n hiukkaskoolle (luokka E, EN 1822).
FE-elektroniikkasuodattimia voidaan kuitenkin verrata taskusuodattimiin (ISO 16890 tai E-luokka) suorituskyvyn perusteella hiukkasten mittojen suhteen. FE:n sähköstaattinen suodatin tarjoaa suorituskyvyn suhteen kasvavan suodatustehokkuuden ilmavirran nopeuden pienentyessä. Nopeudella 4 m/s sähköstaattinen FE-suodatin on verrattavissa mekaaniseen suodatinluokkaan F 8, kun taas nopeudella 1,5 m/s sen suodatusteho on verrattavissa luokkaan E 11.
Siksi säädettävässä ilmavirtausjärjestelmässä, jossa on aktiivinen sähköstaattinen suodatin, pienin hyötysuhdeluokka on se, joka saadaan maksimivirtauksella ja kasvaa, kun virtaus pienenee. Tätä ominaisuutta ei ole mekaanisissa suodattimissa, jotka säilyttävät saman hyötysuhdeluokan eri toimintavaiheissa, vaikka hyötysuhde on uudessa suodattimessa minimi.
MUKAVUUKSEN JA ENERGIAN SUORITUSKYVYN PARANTAMINEN KUNNOSTAMINEN
Jälkiasennustoimenpiteellä pyritään parantamaan nykyisten ilmastointi- tai ilmanvaihtolaitosten nykyistä tilaa sekä energiatehokkuuden että mukavuuden osalta, minkä seurauksena rakennus saa uuden pätevyyden.
Jälkiasennustyöt erityisesti siviilisektorilla ennustavat sähköstaattisen suodattimen sovellusta, joka takaa erittäin korkean energiatehokkuuden teknologiarakenteensa, parantuneen suodatustehokkuuden ja hallintakustannusten pienenemisen ansiosta. Yleensä FE SYSTEM sähköstaattiset erottimet asennetaan ilmastointikoneisiin tai kattoihin.
Lopuksi materiaalin (alumiini) ansiosta suodattimet voidaan helposti regeneroida yksinkertaisella pesuprosessilla ja niiden elinkaari on noin 15/20 vuotta.
Kasvien ominaisuudet elektrostaattisilla suodattimilla (sähköstaattiset suodattimet):
• korkea hyötysuhde, E-luokan suodatus EN 1822 (E10 – E11) mukaisesti 2 m/s elektronisen suodattimen nopeuteen asti;
• pieni kustannusten painehäviö verrattuna nykyisin käytössä oleviin taskusuodattimiin;
• maksimaalinen suorituskyvyn lineaarisuus (hyötysuhde, painehäviö) käyttöiän aikana;
• käyttöiän maksimaalinen pidennys (suuri kuormituskyky pidättyneiden epäpuhtauksien painon mukaan).
Nämä ovat perusominaisuudet, joihin on lisätty erittäin tärkeä plus: tehokas antifungaalinen ja antibakteerinen vaikutus, jotta vältetään bakteeripesäkkeiden ja homeiden lisääntyminen tietyissä suotuisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa, joita usein kohdataan tyypillisissä puhdistuslaitosten ilmassa. Näistä syistä ja ympäristövaikutusten vähentämiseksi Expansion Electronic on toteuttanut jälkiasennustoimenpiteen, jonka avulla voit vaihtaa normaalit mekaaniset suodattimet uuden sähköstaattisen sukupolven suodattimiin.
Hyötyjä on pääasiassa kaksi:
– Pienempi energiankulutus, pienemmän painehäviön ansiosta ”energiansäästö” ja sitten olemassa olevien tuuletuspuhallinjärjestelmien koon muuttaminen. Tämän toimenpiteen ansiosta taataan hyvä CO2-päästöjen vähennys.
– Kierrätyskelvottoman materiaalin määrän huomattava vähentäminen.
SIJOITETUN PÄÄOMAN TUOTTO
Aktiivinen sähköstaattinen suodatin on erittäin tarkka suodatin, joka koostuu jalomateriaaleista, eikä sitä ole tarkoitettu ”kertakäyttöiseen” käyttöön. Korkeammat alkuperäiset kustannukset poistetaan ajan kuluessa (noin 2 vuotta) johtuen:
• Alhaisemmasta energiankulutuksesta ja kohonneesta sisäilmanlaadusta.
• Pienemmät ylläpitokustannukset;
• Suodattimen vaihto ei kustannuksia.
Laskelimme investoinnin tuoton ottamalla huomioon kaksi erilaista suodatustekniikkaa, sähköstaattisen suodattimen ja mekaanisen.
Käytimme sähköteholle (Kw/h) Euroventin kehittämää kansainvälistä kaavaa. Kustannusarvioinnin aikana on helppo ymmärtää, että sähköstaattisten suodattimien käyttöön on merkittävä investointi kuin mekaniikka, mutta tätä investointia kompensoivat suuret energiansäästöt, jotka johtavat alhaisempiin sähkökustannuksiin ja siten pienemmillä ylläpitokustannuksilla/vaihtosuodattimilla. suodattimet. Mekaaniset suodattimet on vaihdettava vähintään kolme kertaa vuodessa, mikä tarkoittaa suuria taloudellisia kustannuksia.
FE SYSTEM -elektroniikkasuodattimien valikoima säästää energiakustannuksissa 30 %. Expansion Electronic -suodattimien luotettavuus ja suorituskyky takaavat alhaiset käyttökustannukset laitoksen koko käyttöiän ajan. Voimme taata nopean sijoitetun pääoman tuoton arviolta noin 2 vuodeksi.
SOVELLUSKENTÄT
uusi valikoima elektronisia ilmansuodattimia FE SYSTEM, voidaan asentaa:
– ilmankäsittelylaitteet (ilmankäsittelykoneen sähköstaattinen suodatin);
– katolla (katon sähköstaattinen suodatin);
– tuuletuskanavat.